Når du ikke er på workshop eller besøger stande

Måske har du en ægtefælle med, en veninde eller nogle børn, der gerne vil opleve andet i weekenden, mens du boltrer dig i uld og strik. Måske trænger du også selv til at se noget andet end GARN, eller måske har du behov for at bevæge dig væk fra de primære festivalområder og få en garn-oplevelse på et af vores mange strikke-arrangementer.

Garn uden Grænser har en ambition om at formidle Sønderjyllands kulturhistorie og om at give vores gæster mulighed for at lære Sønderborg at kende, herunder ikke mindst byens unikke placering på verdenskortet, nemlig lige i grænselandet.

Derudover tilbydes mange andre arrangementer, såsom musik og ginsmagning.

Du vil løbende kunne finde mere information om de forskellige aktiviteter på denne side.

 

STRIKKESPOTS

Hvad er et strikkespot ved Strikkefestivalen i Sønderborg – Garn uden Grænser?

Det er et sted, hvor der er siddemuligheder, hvor du kan tage mad og drikkevarer med, og hvor du kan strikke sammen med andre strikkere, der besøger strikkefestivalen.

Det er stedet for den kreative pause, hvor du slapper af mellem dine besøg ved foredrag, workshops eller de fantastiske stande.

Det er også stedet, hvor du bare kommer forbi, slår dig ned og får en snak, også selv om du ikke har strikketøj med.

 

Multikulturhuset - Sønderborg Bibliotek, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg

Ud over at deltage i workshops og foredrag, har du på Sønderborg Bibliotek også mulighed for at finde strikkeinspiration og slå dig ned, og tage en strikkestund. Evt. i Café Kjukken hvor man altid kan købe lidt lækkert. 

 

Kasernen, Gerlachsgade 5, 6400 Sønderborg

På Kaserne afvikles de fleste af vores workshops hos FOF Sønderjylland på 5. sal og her kan du også finde en stor del af de skønne stande på 2. og 3. sal. Flere steder i huset vil der være mulighed for at slå sig ned, strikke en pind og hvile fødderne lidt, inden turen går videre ud i strikkelandskabet :) 

 

Sønderborghus, Martin Nyrops Plads 2, 6400 Sønderborg

Sønderborghus kan du besøge en masse lækre stande, men trænger du til en hyggepause, har du også mulighed for at slå dig ned og evt. købe en lækker pandekage i Yvonnes Café.

 

Frivillighedens Hus, Perlegade 50, 6400 Sønderborg

I Frivillighedens Hus kan du hele weekenden møde "Nørklerne" fra Røde Kors, Sønderborg. Der er kaffe på kanden og hyggeligt selskab, til en lille strikkestund.

 

Trænger du til at få ryddet op i dit garnlager?

Nørklerne strikker kun af garn, som de får foræret. Af garnet strikker og hækler de ting til salg i butikkerne. Alt garn kan bruges og få nyt liv, uanset om det er halve eller hele nøgler, uld, bomuld eller acryl, Nørklerne skal nok finde en god måde at anvende det på.

Så  smut forbi Frivillighedens Hus og giv det direkte til Nørklerne - eller aflever det i kurven på FOF's kontor på 5. sal på Kasernen.

Garnet går til et godt formål, og du får plads til noget nyt lækkert garn, som du kan købe i de mange fantastiske stande.

 

Åben strikkecafé på Ankerpladsen, 6400 Sønderborg

Lørdag fra kl. 13.00 - 17.00

Søndag fra kl. 13.00 - 17.00

Værten på dette strikkespot er Margit Bertelsen, der bl.a. har været initiativtager til Strikkecaféen i Sønderborg, som er en af landets længstlevende strikkecaféer. Hun er desuden medlem af foreningen Gavstrik og blev i 2017 kåret som årets Gavstrikker.  

 

Garniverset, Perlegade 71, 6400 Sønderborg

Husk også at slå et smut forbi vores helt egen lokale strikkeforretning, Garniverset

Image
Sønderborg kort