Efter en dejlig dag fuld af garn i Sønderborg, er det tid til Festaften, når Garn uden Grænser inviterer til tapas, strik og sang - og måske også dans? - lørdag aften i Salen på Hotel Sønderborg Kaserne. Det er naturligvis tilladt at medbringe strikketøj, men tag evt. også selv lidt ekstra lys med :)

Vi starter aftenen kl. 18 med et spændende foredrag af Ditte Larsen - læs beskrivelsen længere nede. Herefter (kl. ca. 19.30) serveres der tapas, vin og kaffe. Der er ét glas vin inkluderet i prisen, men baren er åben under hele arrangementet, så det er muligt at tilkøbe drikkevarer efter eget ønske. 

Omkring kl. 20 er der musikalsk underholdning med Vise Versa, der med godt humør og et bredt udvalg af irske/skotske sange, præsenterer os for en blanding af sange med gode historier og kendte syng-med-sange. 

Vi glæder os til at se DIG :) 

Køb billet

Som deltager i vores Festaften, har du lov til at parkere gratis på Hotel Sønderborg Kasernes parkeringsplads, men det er vigtigt, at du registrerer din bil her.

OBS: Hvis du oplever udfordringer i forbindelse med køb af billet, så bedes du kontakte FOF Sønderjylland 

Tlf. 93 88 15 97

 

Foredrag med Ditte Larsen

Malerisk strik

Kan man strikke en solstråle? Et støvkorn? Et fiskepakhus? En pergola i Ravenna?
Ditte Larsen vil med udgangspunkt i sine bøger: Hammershøi på pindene, Anna Ancher på pindene, Bindesbøll på pindene og Marie Krøyer på pindene fortælle om sin fascination af farver og vise eksempler på, hvordan de fire kunstneres eksperimenter med lys og skygge, stemning og formsprog inspirerer i hendes strikdesign. Her blandes farverne i smukke nuancer, ofte med flere tråde, for at opnå den samme tekstur og dybde i farverne som på lærrederne.

Ditte Larsen fortæller: ”Måske kan vi forestille os, at jeg bruger strikkepindene som mine pensler og strikkekurven som min palet? Hertil er Isagers garnkvaliteter så velegnede. De findes jo i et væld af farver, som klæder hinanden, og som kan kombineres indbyrdes. Mon der er en særlig stemning, der kan indfanges? Særlige strikketeknikker? Kan kunstværkets komposition indvirke på valg af mønster? Og måske er der en lille detalje, der kan gengives som en farverig kontrast. 
Eller måske kan man bare lade fantasien få frit råderum, digte lidt videre og strikke, hvad man synes måtte mangle”.
Kom til et malerisk foredrag, hvor Ditte Larsen vil fortælle om de kunstværker og malerier, hun har valgt, arbejdsmetode og overvejelser omkring farvevalg og garnkvaliteter. Dertil kommer så formsprog og designelementer – selvfølgelig med afsæt i de fire kunstneres signaturmotiver.
Ditte medbringer modeller fra de fire bøger, som man gerne må prøve og også føle på. Og så må man naturligvis medbringe sit strikketøj og strikke løs under hele foredraget. Alle modeller er udført i garn fra Isager.

Image
Foredrag og musik